Onderhoud van uw gebit

Alleen poetsen is niet genoeg! Het is belangrijk om uw gebit goed te onderhouden, om problemen zoals  gaatjes, tandvleesontstekingen en kaakbotontstekingen te voorkomen. Daarom adviseren wij om minimaal 2 maal daags 2 minuten te poetsen met een fluoride houdende tandpasta.

Fluoride in de tandpasta zorgt voor herstel van beginnende gaatjes. Verder heeft de tandpasta een schurende werking wat ervoor zorgt dat het plakkerige laagje (tandplaque genaamd) wat zich in de loop van de dag op uw tanden vormt verwijderd wordt. In het plakkerige laagje op uw tanden bevinden zich veel bacteriën die tandbederf en tandvleesontstekingen veroorzaken het is dus van belang dat dit laagje grondig verwijderd wordt. Dit lukt niet met tandenpoetsen alleen, omdat de tandenborstel niet overal goed bijkomt, daarom is het ook noodzakelijk om tussen uw tanden en kiezen schoon te maken met een tandenstoker, ragertje of flossdraad. Als aanvulling of voor een frisse mond zou u nog kunnen spoelen met een mild mondspoelmiddel, maar dit is niet noodzakelijk omdat het geen relevant reinigende werking heeft.

Verder is het van belang om het aantal zoetmomenten per dag te beperken.  Het is beter om een hele zak drop in een keer leeg te eten dan om 4 dropjes verspreid over 4 uur te nemen omdat het speeksel  ongeveer een uur nodig heeft om al het suiker weer uit de mond te spoelen, als er aan het eind van dat uur weer wat zoets wordt genuttigd houdt dit in dat er al twee uur suiker in de mond aanwezig is. De suikers uit onze voedingsmiddelen worden door de bacteriën die in de mond leven omgezet in zuren en dit zuur tast de tanden aan en veroorzaakt gaatjes.

Meer informatie over het onderhoud van uw gebit vindt u onder het kopje Informatie, handig om te weten.

U bevindt zich hier: Home Slideshow Onderhoud van uw gebit

KNMT

Tandartspraktijk Vos is aangesloten
bij het KNMT. Ga hier naar de website
van het KNMT voor meer informatie

 

 famed

De facturering bij tandartspraktijk
Vos wordt verzorgd door Infomedics.
Ga hier naar de website
van Infomedics voor meer informatie

Contact gegevens

Tandartspraktijk Vos
Stadshart 1
9501 SV Stadskanaal

telefoon: 0599 - 65 50 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.