Controle van uw gebit

Het is belangrijk dat u uw gebit, afhankelijk van uw gebitssituatie, jaarlijks of halfjaarlijks laat controleren.Tijdens uw controle bekijken wij verschillende aspecten van uw gebit en mondholte.Zo controleren wij de slijmvliezen van oa de wangen en de mondbodem op afwijkingen.

Verder vormt het gebit natuurlijk een belangrijk onderdeel van de controle. Wij beoordelen de gezondheid van uw gebit op verschillende gebieden. Allereerst controleren wij de gezondheid van het tandvlees. Hierbij sonderen (= aanraken) wij de ruimte tussen uw tanden en kiezen met een stomp instrumentje (pocketsonde). Wanneer het tandvlees onrustig is, geeft de mate van bloeding de mate van de tandvleesontsteking aan in dit gebied. Mocht de tandvleesontsteking zover gevorderd zijn dat het bot rondom uw tanden en kiezen hierdoor is aangetast, dan meten wij met hetzelfde instrument de mate van botverlies. De ernst van de tandvleesontsteking en de mate van botverlies bepaalt het traject van verdere behandeling.

Na het controleren van het tandvlees en kaakbot lopen wij met een scherp haakje alle randjes van de vullingen en de groefjes in de kiezen na. Het scherpe haakje fungeert hierbij als tastinstrument, zo kunnen we precies voelen waar een vulling niet meer goed aansluit of waar er een gaatje langs de rand van de vulling is ontstaan of waar een verkleurd groefje een gaatje is geworden.

Periodiek is het noodzakelijk om röntgenfoto’s te maken. Zo kunnen de gebieden, die met het blote oog niet te zien zijn en met het haakje niet goed te voelen zijn, gecontroleerd worden op afwijkingen. De periode tussen de röntgenfoto’s is afhankelijk van verschillende factoren. Bij iemand met een matige mondhygiëne en veel vullingen, kan het noodzakelijk zijn om jaarlijks foto’s te maken. Bij iemand anders, met een goede mondhygiëne, ligt deze frequentie veel lager, dan is een periode van 3 a 4 jaar voldoende.

Nadat uw gebit gecontroleerd is op alle aspecten en er is alleen maar sprake van wat tandsteen, dan zal dit vaak gelijk verwijderd worden, zodat u weer met een schone mond de praktijk verlaat en u pas weer over een jaar / halfjaar een afspraak hoeft te maken.

U bevindt zich hier: Home Slideshow Controle van uw gebit

KNMT

Tandartspraktijk Vos is aangesloten
bij het KNMT. Ga hier naar de website
van het KNMT voor meer informatie

 

 famed

De facturering bij tandartspraktijk
Vos wordt verzorgd door Infomedics.
Ga hier naar de website
van Infomedics voor meer informatie

Contact gegevens

Tandartspraktijk Vos
Stadshart 1
9501 SV Stadskanaal

telefoon: 0599 - 65 50 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.